Bjælkehus i Espergærde

Bjælkehus i Espergærde

Huset blev ombygget og udvidet samtidig med at der blev udført en tilbygning med soverum og masterbadeværelse samt en mellembygning til hjemmekontor.

Endelig blev opført en mindre anneksbygning, som blev indrettet til fitness, da familien var/er udprægede sportsudøvere. Mellem hovedhus og anneks blev opført en lille gårdsplads og på sydfacaden en ny hævet terrasse i teaktræ.  

Da grunden skråner mod syd er gulvkoten 60 cm over terræn på havesiden, hvilket medførte at vi projekterede en stor sydvendt hævet terrasse i teaktræ, så man kunne gå lige fra stuen ud på terrassen og fra terrassen videre af nogle trin ned i haven. 

 

Alle fire bygninger blev malet sorte, og vinduerne samt tagudhæng blev malet hvide for at få kontrast.

Overalt blev der lagt brede Dinesen gulvbrædder. Mellem alrum, opholdsstue og kontor blev opsat brede fløjdøre for at skabe lys og luft, men alligevel så rummene kunne aflukkes efter behov. 

 

I badværelse og bryggers blev lagt 70 x 70 cm store lyse travertin gulvfliser med knasfuger. 

 

Køkken og badeværelses udstyr incl. sanitet og armaturer var i tilsvarende høj kvalitet.

søbækvej 13-2019a

Hovedbygning og sidebygning danner sammen med den mindre fitness bygning en moderne tre-længet gård. Ved samtidig at bygge træhegnet vinkelret ud fra fitness bygningen er skabt en næsten lukket gård med flise- og granitbelægning samt stedsegrønne buske og masser af potter. Det sortmalede hegn adskiller samtidig gårdrummet fra p- arealet.

 

Udover gårdhaven og den hævede sydvendte terrasse af teaktræ er der også ud for kontoret udført en terrasse, så man altid kan finde en udekrog, hvor der er læ, sol eller skygge. 

 

Huset er overalt isoleret over Bygningsreglementets krav og opvarmning er gulvarme styret med termostater og klimastyring.