Fiskerhus ved Sletten

Fiskerhus ved Sletten

Det gamle hus var af ringe kvalitet, hvorfor vi fik tilladelse til at opføre et nyt og  større trods den bevarende lokalplan, dog med den forudsætning at de nye hus arkitektonisk skulle tage udgangspunkt i et “fiskerhus”. Det nye hus har fået “fiskerhusets” enkle   udtryk med de hvidpudsede facader, taktfaste sprossevinduer (lavenergiruder) og høje tagrejsning.

For at få flere kvadratmetre på 1. sal projekterede vi høj tagstol for at undgå de pladskrævende skunkrum. Med den høje tagstol får man samtidig højere lofthøjde på 1. sal. 

Taget med 47 graders taghældning  tag er belagt med listetækket tagpap, som er typisk for Slettens ældre fiskerhuse.

Den lille træbygning på husets vestgavl indeholder vindfang og toilet og er kun i en etage og udført i ru, sortmalet træ, så det nærmest får karakter af et lille udhus, hvilket passede med vores planer om at indrette en lille forgård på husets landside, da østenvinden ofte kan være strid på den store terrasse på vandsiden.

fiskerhus11-2019

I underetagen er stue med brændeovn og åbent køkken, gang og toilet. På første sal er 3 værelser og bad.

Der er overalt brugt 1. klasses materialer med brede gulvplanker, loftbjælker med not og fine snedkerdetaljer.

Træværk er overalt malet i højglans, hvilket giver snedkerdetaljerne kvalitet. De synlige hanebåndsspær på 1. sal, står dug ubehandlede som en kontrast til alt det hvide.  

Ud mod Øresund blev  stensætningen udbygget, og der blev udført en stor balkon af tropisk træ, der allerede efter kort tid stod med den smukke sølvgrå overflade.

Også badebro udført blev opført, så familien kan få en dukkert og nyde livet ud på platformen.

gl star9
peter34