Fritidshus i Langesøe

Fritidshus i Langesøe

På den store naturgrund ønskede familien et muret sommerhus samt udhus af træ.
Da grunden falder mod syd projekterede vi den sydvendte stue et par trin lavere, hvorved rumhøjden er blevet endnu højere, hvilket gør at rummene er luftige og fornemmes større end de er. Bygherrens ønsker om forskudte tagflader og skrå lofter og plads til hems blev hermed opfyldt.

Mod syd fældede vi et par store graner, men ellers er grunden bevaret som naturgrund.

Fritidshuset er opført i konstruktioner, isolering og komfort som et helårshus, da familien ofte tager småferier i huset, der ligger ugenert inde i plantagen.  

Fritidshuset er opført i konstruktioner, isolering og komfort som et helårshus, da familien ofte tager småferier i huset, der ligger ugenert inde i plantagen. Facader er tegl, da bygherren ikke gider male træværk eller puds. Taget er tegl og vinduer energiruder. Gulve er overvejende klinkegulve med gulvvarme og lofter er lyse trælofter ført op til kip. Udover gulvvarmen benyttes den store brændeovn en del. 

gas14
gaslingevej19

Oprindelig skulle det store udhus også være opført i murværk, men blev undervejs ændret til en trækonstriktion beklædt med lodrette ru brædder opsat 1 på 2. Udhuset har tegl i samme format og farve som hovedhuset. Udhuset er relativ stort og fungerer både som værksted, depot og brændeskur.