18 ungdomsboliger over P-kælderen

På en del af Skovgårdsparkens friareal lå et uskønt betondæk over den nedgravede p-kælder. Vi foreslog at man lagde ungdomsboliger oven på dækket, hvorved betondækket blev skjult samtidig med at man "genbrugte" en dyr  bygningsdel. ....Og boligselskabet fik en "gratis" byggegrund til opførelse af 18 nye ungdomsboliger opført i et friere formsprog end Skovgårdaparkens traditionelle boligblokke fra 1960'erne.                                 
ung7e  bra ung5b
     brabrand sept.05 018a
 HOVED IDÉ 

Der er 9 boliger på hver side af den glasoverdækket gade, der fungerer som mødested for tilfældige møder og de mere planlagte aktiviteter. Den overdækkede gade er beplantet med buske, stedsegrønne træer, ligesom der er opsat borde, bænke ja selv cykelstativer, så det store inderum delvis får karakter og funktion som en udegade.

Fra starten blev plantet suptropiske stedsegrønne planter, som trives i det store glasrum, der ikke er opvarmet. Solvarmen medfører, at der altid er plusgrader, hvorfor det store rum er med til at reducere de enkelte boligers varmetab. Med til holde enrgiudgifterne ende, er at ventilation er udført med varmegenvinding. 

Bygningen er udført som en stål konstruktion med facader beklædt med lysegrå alu-plader på facader og skråt glas på taget.

De enkelte boliger er indrettet med stue og åbent køkken, et mindre soverum samt toilet. Projektet er udført i samarbejde med Torben Stokholms arkitektfirma.

 brabrand 12