Bevaringsværdig villa i Humlebæk og Virum

 

 

 1. STRANDVEJSVILLAEN I HUMLEBÆK

 

Strandvejsvillaen fik bygget en ny halvrund udsigtsstue med tagterrasse samt en større hævet terrasse, så huset blev orienteret mod Øresund. Samtidig blev ejendommen ombygget lige fra udskiftning af defekt bindingsværk til nyt køkken, nye badeværelser og en engelsk kamin. Sidefløjen blev ombygget til kontor. Villaen er i dag erklæret bevarings værdig.


   

     

 

 

2. BORGMESTERVILLAEN I VIRUM

Det eksisterende hus opført 1920 er bevaringsværdigt, hvorfor tilbygningen bygget ud på østagvlen skulle udføres i samme høje standard med blødstrøgne teglsten og special fremstillede sprosse vinduer. Gulv er travertin fliser lagt med knasfuge, hvilket giver et varmt og elegant udtryk.

Da haven falder ned mod den lille sø i baghaven planlagde vi en hævet terrasse ud for tilbygning og med en ny granittrappe ned til haven.

 mosebakken02    mosebakken8

 

  

 

 

En tilbygning behøver ikke nødvendigvis at være stor for at øge husets arkitektur og funktion. Nedenfor er vist 2 villaer, der begge har fået tilføjet en  tilbygning med tagterrasse på hovedbygningens gavl, hvorved facaderne er blevet mere levende, stuerne er blevet større og man har fået et ekstra uderum på 1. sal.    
     
     
  mosebakken01  mosebakken12
   borgmester214a  borgmester218

På 1. sal er vinduer udskiftet med fløjdøre med direkte udgang til den nye tagterrassen med gulv af teaktræ og balustre af rustfrit stål og håndliste i teak.