2 forskellige orangerier

Familier med grønne fingre nøjes alt for ofte med et lille drivhus frem for at udleve drømmen om et lidt større ORANGERI. En bygning der tjener som bufferzone mellem ude/inde og forlænger sommeren både for sjæl og planter. 

Der vises 2 vidt forskellige orangerier, som begge er bygget på ældre villaer. Det første er moderne og i glas, men alligevel tilpasset husets arkitektur, hvor den anden underordner sig husets arkitektur både i bygningskrop og materialevalg.

    
Orangeri 1, Humlebæk

Det eksisterende hus er U-formet, hvilket medførte, at vi byggede et fladt halvtag mellem de to sidefløje, så orangeriets ene gavl hviler på halvtaget.

I den overdækket del er indmuret en lukket pejs med varmegenvinding, så man også på kolde dage kan sidde ude i glashuset.   

   
   
  Isometri af orangeriet visende hvordan glasbygningens ene gavl hviler af på det nye halvtag bygget mellem de 2 sidefløje.
   
    

Orangeri 2, Vedbæk

Det eksisterende     bevaringsværdige hus er tegnet af  arkitekt Martin Nyrup, hvilket     forpligter og medførte, at orangeriet blev udført i bindingsværk og tilpasset husets øvrige arkitektur.

Den afgørende forskel var at orangeriet havde højere til loftet samt meget mere glas end det øvrige hus. 

Det lykkedes os at skaffe nogle helt unikke vinduer, nemlig de høje dobbelte vinduer fra Prinsens palæ i København, hvilket både gav dagslys og historisk vingesus.

    
       
    Den "gamle" stil blev underbygget med et  rundt gavlvindue af støbejern med gamle farvede glas, og på gulvet er lagt brugte      klinker i samme mønster som i Lunds gamle kirke.