BØRNEKIRKE OG CAFE I KRIGSBUNKEREN

Ved siden af Skt. Jørgensbjerg kirke i Roskilde lå en overflødig bunker fra 2. verdenskrig, indtil menighedsrådet fik den ide, at den måtte kunne bruges til noget. I samarbejde med arkitekt MAA Jan Arnt udvikledes herefter et projekt med  cafe, møderum og kirkerum i de 2 runde, kuplede rum samt tekøkken i mellemgangen.

For at komme ned til de nye aktiviteter blev bygget et nyt fritliggende vindfang og garderobe, der er sluttet på den trappen. Over skakterne blev monteret pyramide ovenlys, så der er fint dagslys og ventilation i rummene. En speciel overfladebehandling har vist sig effektiv mod indvendig kondens.  

Mellem den ombyggede bunkers og kirken blev der anlagt en legeplads, således at den nye børnekirke visuelt hænger sammen med den gamle middelalderkirke. 

 

     

bunker20    bunker21

       

I Roskilde bruger børnene bunkeren under den fornøjelige tekst "børn i bunker".

 

De nyindrettede rum bliver også brugt af de lokale spejdere og har fra starten været en  overvældende succes. Der er mange andre grupper, der kunne indrette deres aktiviteter i andre  betonbunkers. Musikere, kunstnere og spejdere er eksempler på folk, som kunne genbruge de gamle runde rum.