Egebæksvang kirke

Kirken fra 1897 har udover sit østvendte hovedtårn et mindre vestvendte spir, der er støbt oven på den høje skorsten. Spiret havde store revner og murstensfuger var eroderet og jernspir incl. kugle tæret. Vi havde fornøjelsen af at udføre et renoverings projekt, så det fine spir atter spiller op til det store tårn. 

Skifertaget fik også en overhaling incl. de karakteristiske "trekløverne" udført af zink, hvor mange var tæret eller blæst end. Trekløverne sidder atter på tagrygnignen og symboliserer den kristne 3-enigheden.   

        
aspir01        

 

Renovering af Mausoleum

Mausoleum: Det gamle tag blev fjernet og ny muret tag opført med nye Kongebro naturskifre lagt i cement. Øvrige bygningsdele blev renoveret.

Skuespilleren Carl Alrstrup ligger begravet på Egebæksvang fineste mausoleum bygget af kvadresten og tag belagt med skiferplader. Fugten stod højt i murværk og tagplader var defekte. Carl Alstrup blev begravet 2.10.1942 kun 69 år gammel.

  aspir06
maus02  amaus52   amaus54
amasu15  amaus01   amaus51
aspir07

Egebæksvang Kirke er bygget i i romantisk stil af røde mursten og skiferdækket tag og tårn. Kirken er tegnet af arkitekt og bygmester Ludvig Knudsen og blev indviet 1897.  Ludvig Knudsen har opført flere andre kirker blandt andet i Rungsted og Ordrup.

Byggesummen var 32.000 og arkitekthonorar kr. 1.000. Dem indskød han dog til indkøb af inventar plus 400 kr., så han spandt ikke guld på sit arbejde.