Lystgård, Lønholt

Der var ikke længere landbrugsdrift, hvorfor familien ønskede ejendommen ombygget til lystejendom, som ramme for deres interesse for gamle huse og et fritidsliv i naturskønne omgivelser.

Ejendommen blev gennemgribende moderniseret og der blev bygget en større pejsestue til. I en del af stuen blev etagedækket fjernet, så loft kunne føres op til kip. I den en fløj blev indrettet soveværelse på 1. sal incl. ny tagkvist.

 
Bygherre ønskede ikke spossevinduer i den nye pejsestue, men store glas, så dagslys kunne strømme ind.

For visuelt at mindske de store glas, blev det store tag istedet båret af træstolper med skråbånd, hvorved selve glaselementerne kunne længere ind i rummet, hvilket gav en fin harmoni. 

Det nye højloftede pejserum blev hurtigt  familiens foretrukne opholdsrum.