Modernistisk villa i Gentofte

Modernistisk villa i Gentofte

Villaen med sin åbne planløsning, store glaspartier og built-up tag er inspireret af 1950’ernes arkitekttegnede huse. Det er den periode, som vi i dag betragter som den “gode” periode for individuelle enfamiliehuse med reference til den internationale modernisme. Huset ligger smukt ned til en e sø og på husets modsatte side er indrettet en lukket solgård og glasorangeri bygget direkte på husets sydfacade.

På de to murede gavle hviler 4 langsgående limtræsbjælker,  og oven på disse ligger de vandrette spær med lidt hældning, så regnvandet kan løbe ned  i nogle små bassiner, der er bygget sammen med det lille orangeri på husets vestside. 

Husets stuer vender atypisk mod øst, hvilket er på grund af den skrånede grund ned mod søen, hvorfor der fra stuerne og terrasen foran stuerne er en fremragende udsigt ned over den store grund, søen og en lille fredskov bag søen. Langs facaden er opført en pergola for at skabe en glidende overgang til haven. 

Mod vest er indrettet en mindre  gårdhave i forbindelse med et orangeri bygget på hovedhusets murede facade, således at der er direkte udgang fra bryggers til orangeri. 

Carport og udhus er bygget i samme stil og materialer som boligen. 

Politiken havde en boligartikel om huset og skrev blandt andet:

Flere steder er skillevægge ikke ført til loft og andre steder er skillevægge afsluttet med glas, så man kan se loftet gennemgående i huset.

Det samme princip er brugt over facademure, hvorfor man får illusionen af, at loftet svæver samtidig med at der kastes et harmonisk lys ind fra mange sider. Ovenlysene bidrager til denne fornemmelse.

Indvendige vægge er overalt vandskurede og malet hvide og gulve er overalt oliebehandlede skiffersten.

Konstruktionsprincippet er med facaderne som skiver eller piller over et byggemodul på 3,30 meter.

Over modulet er lagt  gennemgående limtræsdragere og oven på disse er spærene lagt.

Mellem bjælkedragerene har arkitekten indsat smalle vinduer både på de udvendige facader og over de indvendige skillevægge. Denne løsning medfører, at loftet virker let og der kaster et behageligt lys ind i den store stue og værelserne.