Butikker og bytorv i Hornbæk

Butikker og bytorv i Hornbæk

For designeren Ilse Jacobsen projekterede vi ombygning af en nedslidt villa til en moderne konceptbutik for mode og designtøj. Bagved lå en faldefærdig lagerbygning og nogle skure som delvis blev nedrevet og ombygget til en trendy blomsterbutik og nye depotrum. 

Skobutikken blev ombygget og bag denne i en anneksbygning blev indrettet is- og vinbar.

 

BYTORVET
De eksisterende hegn mellem matriklerne blev fjernet, så der kunne indrettes et mindre bytorv mellem de nye butikker. Torvet fik bænke, belysning og kunst samtidig med, at butikkerne kunne rykke varelageret ud på nogle store mobile borde og standere.

Hornbækkerne og turisterne har heldigvis været glade for butikkerne, og ikke mindst tager mange et hvil over et glas hvidvin eller en is på Hornbæks nye butiks- og bytorv.

ar_frisvej_1.7.09_005a
torv02
isometri1a

Omkring det lille butikstorv ses blomsterbutikken bagerst  og til højre for den tøjbutikken med  gæstelejligheden på 1. sal og nederst skobutikken med udbygningen hvor vinbaren er indrettet.

ailse01

BLOMSTERBUTIKKEN

Den gamle bagbygning blev stort set nedrevet og genopbygget til butik med skrå lofter, der sammen med ovenlysvinduerne giver et stort og lyst butikslokale.

Bagved blev opført en bygning indrettet til folkerum og lager.

blomst7
ar_frisvej_1.7.09_009a
ar_frisvej10a
ilse65
blomst8
ar41
ar frisvej6

TØJBUTIKKEN

I butikkerne er der automatiske glas døre ud til torvet for at underbygge den flydende overgang mellem indendørs- og udendørs områder.

Butikkens interiør er robust med hylder på knægte og tøjstativer er metalstænger med synlige unit. Vægge og lofter er hvide og gulve er brede fyrretræsgulve.

GÆSTELEJLIGHEDEN

På første sal over tøjbutikken blev indrettet en gæstelejlighed for Ilse Jacobsens forretningskunder.

Det store midterrum med frit lagte loftbjælker benyttes samtidig til kursuslokale.

ilsej2

EVENTS PÅ TORVET

Ud over shopping og afslapning bruges det nye bytorv til events, her modeopvisning.

LOKALPLAN

Tøjfirmaet Ilse Jacobsen ejede også grunden længere nede ad A.R.Friisvej, hvor vi udførte Lokalplanen for  KURBADET med restaurant, helsevirksomheder, spa og udendørs opvarmet bassin. 

Den efterfølgende bygnings projektering og opførelse af Kurbadet blev udført af et ingeniør- og entreprenørfirma.