Doktorhuset – Sundby

Doktorhuset – Sundby

Det oprindelige hus var et sammensurium af bygninger, som blev fjernet og nyt kunne opføres. Dele af huset havde funkis detaljer, hvilket vi udbyggede blandt andet med placering af nye vinduer ved hushjørner samt runde og diagonale former i den nye tagetage.

Indvendigt er rum gjort større dels gennem udbygning og dels ved at fjerne skillevægge. Enkelte steder er isat højtsiddende glas i skillevægge, der giver lysindfald og “kig”. Trappen står i ubehandlet metal til alt det hvide. I realiteten er der tale om et nyt hus, da kun få af de gamle mure er tilbage ligesom køkkenet og badeværelserne er totalrenoveret. 

sundby30-2019
sy11a
sundby22-2019

A. Tilbygning incl. kælder.

B. Ny 1. sal.

C. Tilbygning, karnap.

D. Ny tagterrasse. 

E. Ny carport.

F. Ny pergola. 

G. Forhave med klippet bøg.

H. fire gamle bygninger fjernes.

HAVE OG PERGOLA

Haven blev omlagt med højbede og den relative store forhave blev adskilt af en pergola, så der kunne udformes en rolig have med stor terrasse ind mod huset. Den mindre forhaven mellem pergola og vejen skulle tilplantes med bøg, der skulle klippes i en meters højde + enkelte fritstående bornholmske røn. Carporten blev projekteret, hvor der tidligere havde stået nogle faldefærdige skure. 

sy10
sundby3-2019
sundby2-2019

Over en del af stuen blev bjælkelag frilagt så den del af stuen gik helt til kip med synlige loftbjælker. På en del af loftbjælker blev udlagt en større hems, som blev forbundet med en ny maritim trappe af galvaniseret metal vane og trin. Køkken blev udvidet, så der blev plads til en lille spisekrog ved de nye hjørnevinduer.