Billedserie II, Nonfigurativ

Hvad er kunst? Ja, talrige har forsøgt at definere kunst, men i bund og grund er det en omskiftelig og ustadig  fætter, der opfattes forskelligt afhængig af tid, smag, geografi og politiske omstændigheder, hvorfor en brasilianer i 1800 tallet naturligvis ikke opfatter kunst på samme måde som en bankmand fra London i dag. Og hvorfor skulle en kineser fra en lille bjerglandsby være enig med milliardæren fra Saudi Arabien.  Og holder vi os kun til Europa og perioden de sidste ca. 150 år, er der også skiftende smag og ismer fra ekspressionisme, fauvisme, futurisme,  dadaisme, kubisme, popart og minimalisme  for bare at nævne dem jeg umiddelbart kan huske. 

Hvilke isme jeg selv tilhører? Aner det ikke… Men føler mig da tiltrukket af farverne Rød, Gul, Blå og Sort og forholdsvis enkle kompositioner. Men er da også inspireret af de franske impressionister, de Fynske malere, men sjovt nok kun delvis af  Skagensmalerne.

Og måske ikke uventet af  Cobragruppen samt giganterne Leonardo da Vinci og Paplo Picasso, selv om sidstnævnte har lavet meget bras med grimme brune farver. Men bare hans signatur var på lærredet, så jublede mange og kaldte det stor kunst og rigmænd betalte millioner for et lille lærred. Men er det kunst eller bare kærlighed til kunst, dumhed eller en pengeinvestering?   

Ostemanden og Grubleren

Den Gule Dame

Blåøjet 

På afveje

Med hovedet under armen

Mister N-mand

Fiskemanden

Gammel mand udånder

Fiskegabet

Sort Hund

Yellow Dragon

Stregeleg

Kløften

Fantasivæsener uden titel, men digt selv.