Helenes hus, Tibberup

Helenes hus, Tibberup

Det lille parcellist-hus blev om- og tilbygget, så den tidligere landejendom nærmest blev mondæn, hvilket nu også var bygherrens lille drøm. Ejendommen har i dag et voksenhus og et børnehus, hvilket blev muligt efter at det gamle hønsehus er udvidet og forhøjet og indrettet til en tidsvarende bygning.

Voksenhuset og Børnehuset er  indbyrdes forbundet med en mellem bygning i en etage.

 

I forbindelse med udvidelsen blev hele ejendommen totalrenoveret, da der også var et omfattende skimmelangreb. Hele ejendommen fik derfor fornyet taget og fik nye matte sorte tegl på taget og tagkviste af zink.

 

Indvendig blev lagt nye massive gulve og klinker med gulvvarme, ligesom køkken og badeværelser blev udskiftet med nye elementer og armaturer af bedste kvalitet og design.

Endelig blev haven og terrasserne omlagt, så det der engang har været et ydmygt parcelisthus idag er en mondæn villa.   

Jacobis hus, Kvistgård 

I Kvistgård stod vi også for en ombygning og ny tagetage af et tidligere hønsehus. Men bygherren i Kvistgård var kunstner og ønskede et rustikt hus, og ikke en mondæn villa som Helenes hus i Tibberup. 

Begge huse har kvaliteter, og udtrykker på fin vis hvor vi mennesker har forskellige ønsker til vores bolig. Et held for mangfoldigheden, og det der er med til at gøre arkitektfaget evigt søgende.  

For at vise modsætningerne (spændvidden i de to huse) viser vi i det efterfølgende M. Jacobis ombyggede udhus/hønsehus i Kvistgård.

I stueetagen er store teglklinker på gulvet og murstens væggene er berappet og malet. Dette sammen med de ru loftbrædder og de frilagte bjælker i flere af rummene understreger ønsket om et  rustikt look.

Trappen op til den nye 1. sal er tilsvarende holdt i natur, hvorimod 1. sal har glatte hvidmalede overflader og en stor tagkvist, hvor dagslyset strømmer ind, da bygherre også havde behov for et “rent” rum, som hun udtrykte.   

Ud for den store tagkvist mod vest blev opført en hævet terrasse med trappe, så man dels kunne komme ned og dels sidde oppe på terrassen og nyde den smukke udsigt ud over marken og skovbrynet.