Dittes Hus, Espergærde

Huset var oprindeligt et mindre typehus på 96 m2, hvor vi projekterede en tilbygning (A) med hall, badeværelse og bryggers vinkelret på huset samt en tilbygning (B) i forlængelse af huset med børneværelser. Et par år senere også en carport incl. udhus, således at det bebyggede areal voksede til næsten 200 m2. 

I eksisterende hus blev gulve udskiftet, så der kunne udføres gulvvarme ligesom der blev monteret nyt køkken og baderum. 

Det oprindelige hus var et træhus med eternittag. Tilbygninger er holdt i samme materialer og taghældning, hvor de indvendige lofter følger de skrå tagspær til kip. 

Haven skrånede mod syd, hvorfor der skete lidt terrænregulering samt monteret en stor træterrasse på husets sydfacade.  

Huset ligge på toppen af en bakke med fin udsigt mod syd, og mod øst og nord står flere høje træer, hvorfor der året rundt er en behagelig “sommerhusstemning”, hvilket understreges af den enkle arkitektur, rustikke materialer og sortmalede træbeklædning. Oprindelig var den udvendige beklædning lodret, men i forbindelse med til- og ombygning blev beklædning flere steder ændret til vandret for at få større variation. Carporten incl. udhus er tilsvarende opført i sortmalet træ og i haven er anlagt flere opholdsterrasser og gårdrum.