Fiskerhus i Sletten

Det gamle hus var af ringe kvalitet, hvorfor vi fik tilladelse til at opføre et nyt og  større trods den bevarende lokalplan, dog med den forudsætning at de nye hus arkitektonisk skulle tage udgangspunkt i et “fiskerhus”. 

Det nye hus har fået “fiskerhusets” enkle   udtryk. For at optimere m2 på 1. sal projekterede vi høj tagstol for at undgå de pladskrævende skunkrum. 

Taget med 47 graders taghældning  tag er belagt med listetækket tagpap, som er typisk for Slettens ældre fiskerhuse. Facader er hvidpudsede og vinduer er taktfaste sprossevinduer med lavenergiruder.

fiskerhus11-2019

Mod Øresund øgede vi kystsikring med ekstra sten og en lav mur og bag muren blev anlagt en hævet træterrasse. 

Den lille træbygning på husets vestgavl indeholder vindfang og toilet og er kun i en etage og udført i ru, sortmalet træ, så det nærmest får karakter af et lille udhus, hvilket passede med vores planer om at indrette en lille forgård på husets landside, da østenvinden ofte kan være strid på den store terrasse på vandsiden.

I underetagen er stue med brændeovn og åbent køkken, gang og toilet. På første sal er 3 værelser og bad.

Der er overalt brugt 1. klasses materialer med brede gulvplanker, loftbjælker med not og fine snedkerdetaljer.

Træværk er overalt malet i højglans, hvilket giver snedkerdetaljerne kvalitet. De synlige hanebåndsspær på 1. sal, står dug ubehandlede som en kontrast til alt det hvide.