Fra hønsehus til bolig

Lidt uden for Kvistgård projekterede vi ombygning og en ny tagetage oven på det tidligere hønsehus, Bygherre var advokat, der var gået på førpension, da maleri, musik og naturen var mere spændende end juraen. Hun havde tidligere boet i store huse, men ønskede nu at bo mere enkelt og gerne rustikt og i pagt med naturen. Et par år efter ombygningen og den nye tagetage besøgte jeg hende, og husker endnu hendes ord:

Tænk, jeg har aldrig elsket en bolig så højt. Lyset falder behageligt ind i alle rum og huset, det bare hviler i sig selv og aldrig har jeg været så kreativ som her…. Og så kan jeg sidde i timevis herude på den hævede balkon og bare glo ud over markerne, køerne og alle de vilde dyr. Smukkere kan det vel ikke siges. 

I stueetagen er store teglklinker på gulvet og murstens væggene er berappet og malet. Dette sammen med de ru loftbrædder og de frilagte bjælker i flere af rummene understreger ønsket om et rustikt look.

Trappen op til den nye 1. sal er tilsvarende holdt i natur, hvorimod 1. sal har glatte hvidmalede overflader og en stor tagkvist, hvor dagslyset strømmer ind, da bygherre også havde behov for et “rent” rum, som hun udtrykte.

Ud for den store tagkvist mod vest blev opført en hævet terrasse med trappe, så man dels kunne komme ned og dels sidde oppe på terrassen og nyde den smukke udsigt ud over marken og skovbrynet.