Funkis Villa To, Espergærde

Villaen er i princippet opbygget af tre rektangulære byggeklodser med hver sin funktion, størrelse og højde, så der opstår variation og skyggespil på de hvidpudsede facader. Den største bygning er i to etager, den næste har en etage med tagterrasse ovenpå og den mindste er kun i en etage med glasudhæng. Derudover er opført dobbelt carport og udhus, der ind mod de andre bygninger er holdt i hvidmalet pudset mur, og ud mod omverden er holdt i sortmalet vandret træværk. 

I mellemrummet mellem de tre bygninger er anlagt et flisebelagt gårdrum , der samtidig er en del af indgangsarealet, der ud mod vejen er adskilt af en sortmalet bred låge med vandret træbeklædning som  nordvendt facade på carport og udhus.

Mod sydvest ud for den store stue er anlagt terrasse af tropisk træ, og ud for soveværelse er anlagt en midre hævet terrasse, der optager grundens naturlige fald. 

 

Boligen har åben planløsning med flydende overgange ligesom flere af rummene både er i en og to etager. Under hovedbygningen er der fuld kælder med fyrrum, depotrum, bordtennisrum og en lille vinkælder.

Det store hus er topisoleret, så  en 9 kW varmepumpe er tilstrækkelig. 

 

Over køkken/alrum er  tagterrasse med bræddegulv af tropisk træ samt lav mur afsluttet med hævet håndliste af galvaniseret stål.  

 

Mellem hovedbygning og carport/udhus er indrettet solgård. 

Fra tagterrassen kan man se ned på vindfang, carport og udhus, der alle har sedum (7 forskellige mosarter) på de flade tagpaptage. Udover at bidrage til den grønne omstilling holder det på regnvand, så det ikke løber hurtigt ned i kloaksystemet. 

 

 

A. Bolig i to etager + kælder.

B. Bolig + tagterrasse.

C. Bolig, vindfang.

D. Udhus/ værksted.

E. Db. carport.

F. Terrasser. 

G. Solgård.