Villa Goye i Rungsted

Villa Goye er opført på en nordvendt skrånende grund, hvilket normalt ikke er optimalt, men her løst med høj kælder, så stueetagen er hævet ca. 3 meter over jordniveau mod nord og vest. 

Samtidig er der skydedøre og store glaspartier i underetagen med udgang til haven, der er gravet ud af skråningen. Villaen har forskudte tagflader for at opfylde bygherres ønsker om spændende rum, lange kig  og lysindfald. Tagfladernes forskellige højde optages af det langsgående skylight.  

Det lokale “Ugebladet” for Hørsholmområdet havde en artikel i forbindelse med huset under overskriften “Arkitekt har succes i Hørsholm området”. Følgende er sakset fra artiklen:

Boligen skal tilpasses familien, ikke omvendt. Jeg har den grundholdning, at når en familie foretager den store investering som en bolig er, så skal arkitekten ikke alene sørge for en arkitektonisk god løsning , han skal også sætte sig ind i familiens livsmønster og særheder, så hans viden og erfaring kan give bygherrefamilien den bedste brugsværdi siger arkitekt Jan Arnt fra Espergærde. Min fremgangsmåde er, at jeg inden udarbejdelsen af program og skitseoplæg stiller familien en række spørgsmål for at få specifikt det grundlag som den pågældende familie har. 

Hver enkelt familie har sine særlige ønsker/behov, og en af arkitektens vigtigste opgaver er også at fortælle om de muligheder som han fornemmer bygherren ikke får fortalt, men som han alligevel med henvisning til et billede eller kropssprog alligevel har signaleret undre de indledende drøftelser. 

Jan Arnt understreger dog, at et hus der syntes perfekt til familien i dag ikke nødvendigvis behøver at være optimalt om bare 5-10 år, hvorfor det også er vigtigt at drøfte og drøfte og implementere mulige fremtidige udviklinger og behov. 

I både Hørsholm og Rungsted har arkitekt Jan Arnt de senere år opført flere spændende huse, hvoraf nogle repræsenterer den mest avancerede arkitektur med spændende lysindfald, gode materialer og højt til loftet.