Johannes Minde i Kelleris

Navnet “Johannes Minde” har vi bevaret fra den gamle elevbolig, som blev nedrevet i forbindelse med opførelsen af nybyggeriet. Dog har vi bevaret en lille kælder på 30 m2, da væggene var opmuret af robuste granit kampesten.  

Facader er pudsede og karnap er beklædt med zink. På gavlen mod syd er udført en balkon og mod nord er udført en carport, som har samme røde vingetegl som på boligen.

hjsidekellelris05
kelleris321
akelleris319
hjsidekelleris06

I hall og baderum blev lagt klinker.

I øvrige rum gulv i lys bøg og på 1. sal i  sæbebehandlet fyr. 

Skabs og køkkenelementer er i afbleget mahogni og bordplader  olie behandlet mahogni. 

Trappe i hvidmalet fyr og trin i bøg, som dog blev malet hvide.  

I det store midterrum på 1. sal blev ildsted udformet som kamin med indbygget brændeovn og foroven en grå stenplade som hylde.   

hjsidekelleris07
kelleris-13-2019
kelleris316

Et par år efter blev huset solgt. Vi citerer lidt fra HOME’s artikel.

“Huset blev nedtaget sten for sten, således at kun kampestensfundamentet og en smule kælder er bevaret, og derefter genopført, så man ved første blik fornemmer kvalitet og luksus i særklasse. Indvendigt i huset oplever man en unik indretning, spændende lyskilder og en udsøgt elegance i materialevalget. Fantastisk elegant køkken med klinke belagt gulv og elementer i afbleget mahogni. På første sal dejligt lyst værelse, smukt badeværelse, yderst smagfuld stor opholdsstue med pejs og den dejligste udsigt til søen”