Landsted ved Lønholt

Den gamle gård var allerede ændret fra landbrugsejendom til et landsted for folk uden tilknytning til landbrug, men dog med et par heste i stalden. Huset trængte til en gennemgribende renovering incl. nyt stråtag og fik samtidig en tilbygning med pejsestue, der blev slået sammen med eksisterende stue ved at fjerne gavlmuren.  

Ejeren ønskede store glas fra gulv til loft i tilbygningen, så han kunne få et smukke landskab ind i rummet, hvilket de småsprossede vinduer ikke kunne. I starten var vi ikke vildt begejstrede, men problematikken blev løst ved at lade stråtaget gå 30-40 cm ud over de store glasvinduer, og samtidig stille stolper med skråbånd på punktfundamenter til at understøttet den fritlagte tagrem. det blev faktisk ganske harmonisk og den nye pejsestue er det rum der er bedst i kontakt med naturen incl. den nye terrasse. 

Samtidig lod vi rummet blive huset højeste rum, da loftet følger førstesalens skrå loft, hvorfor rummet ikke overraskende er blevet husets foretrukne opholdssted rum.