Henks hus i Nødebo

Ejendommen er bygget om over flere omgange og har fået tilbygning og omlægning af haven. Vi har haft fornøjelsen at være med på det HELE. 

Det startede med at vi projekterede det 80 m2 stort anneks med dobbelt garage, hobbyværksted og  gæsteværelse med bad. Året efter blev hovedhuset total ombygget med andet den nye balkon med udsigt over  Esrum Sø. Der kom nye slanke skydedøre og trægavle blev fjernet , så både gavle og facader kunne isoleres og pudses med indfarvet mørtel, hvilket gav huset et arkitektonisk løft. Senere ombyggede vi tagetage med nye kviste, ny trappe og frilægning af hanebånd.

I forbindelse med facadeisolering blev hoveddør udskiftet, ligesom der blev opsat et svævende halvtag i galvaniseret stål. Indvendige trappe blev ombygget og det dominerende rækværk blev fjernet, hvorefter trappen blev malet hvid.  

TILBYGNING MED GARAGE, HOBBYRUM + GÆSTEVÆRELSE MED BAD

 

Tilbygningen på over 80 m2 er placeret langs det østlige skel, så der dannes en naturlig indkørsel samt en forsænket gårdhave ud for gæsteværelset. Anneksbygningen er opført i mur og pudset med indfarvet puds og tag har røde vingetegl, som på hovedhuset. 

HAVEN 

Den store grund skrånede kraftigt ned mod Esrum Sø, hvorfor den naturligt blev opdelt i fire afsnit, så man kunne tage ophold forskellige steder alt efter vind, sol og regn.  

Første afsnit består af Indkørsel og parkeringsareal op mod vejen og ud for dobbeltgaragen. Foran boligens indgangsparti og husgavl blev jorden udgravet  og planeret, hvorefter der blev anlagt en forsænket gårdhave. Gårdhaven havde den fordel at det var det sted på grunden hvor der oftest var læ og sen eftermiddags- og aftensol.   Ved husets modsatte gavl ud mod Esrum Sø blev anlagt en udsigtsterrasse og længere nede mod søbredden blev tilsvarende anlagt en terrasse.