Bytorv og butikker i Hornbæk

BYTORVET

For designeren Ilse Jacobsen projekterede vi et lille bytorv sammen med ombygning og indretning af moderne koncept butikker for designtøj, blomster, sko og is. De eksisterende plankeværk mellem matriklerne blev fjernet, så der kunne indrettes et mindre bytorv mellem de nye butikker. Torvet fik bænke, belysning og kunst samtidig med, at butikkerne kunne rykke varelageret ud på  mobile borde og standere.

Hornbækkerne og turisterne har heldigvis været glade for det hyggelige torv og butikkerne, og mange et hvil over et glas hvidvin eller en is på de mange bænke.

 

Isometri visende de fire butikker omkring butikstorvet på to sammenlagte matrikler.

 

Omkring butikstorvet ses skobutikken nederst og med isbaren i den lille tilbygning bag. Den største bygning er tøjbutik og øverst til venstre er blomsterbutikken. 

 

På bytorvet blev opstillet bænke og små kunstværker blandt andet også det lille kummespringvand op ad det sorte rækværk.  

ISKIOSK og SKOTØJSBUTIK

Bag skotøjsbutikken blev indrettet iskiosk med det kommercielle sigte, at børn og fædre kunne hygge, mens damerne shoppede. Begge dele lykkedes og der opstod et hyggeligt afslappet bymiljø. 

 

Skotøjsbutikken var den første og lå på sin egen matrikel, som vi lagde sammen med nabo matriklerne for at få sammenhæng og et BY-TORV. 

EVENTS PÅ TORVET

Ud over shopping og afslapning bruges det nye bytorv til events, her modeopvisning.

 

LOKALPLAN  KURBADET

Tøjfirmaet Ilse Jacobsen ejede også grunden længere nede ad A.R.Friisvej, hvor vi udførte Lokalplanen for  KURBADET med restaurant, helsevirksomheder, spa og udendørs opvarmet bassin. 

Den efterfølgende bygnings projektering og opførelse af Kurbadet blev udført af et ingeniør- og entreprenørfirma.