Træhus i Humlebæk

Huset var opført i en blanding af mursten og træ, men familien drømte om et sort træhus, hvorfor tilbygningen og nogle mindre ændringer blev udført i træ, hvor de vandrette og lodrette brædder spillede op til hinanden. Taget havde ensidig taghældning, hvorfor man mod syd kunne få en relativ høj lofthøjde, hvilket blev udnyttet med nogle højtsiddende vinduer, der kastede et fint lys ind i rummene, hvilket blev forstærket af et nye tagvindue over det udvidede køkken. For yderligere at give det oprindelige ordinære hus lidt “kant” fik vi indpasset en stor hjørnekvist, som både inde og ude løftede huset arkitektoniske udtryk. 

Tilbygningen indeholder stue og forældreafdeling med  soveværelse og stort badeværelse, hvilket medførte en mindre ombygning til børneafdeling i husets modsatte ende blandt andet med fællesrum for computerspil etc. 

 

Skillevæggen mellem køkken og pejsestue blev fjernet, så der kunne indrettes stort alrum, der  fik dagslys fra begge sider samt nyt ovenlysvindue over køkken/alrum.