Træhus i Humlebæk

Huset var opført i en blanding af mursten og træ, men familien drømte om et sort træhus, hvorfor tilbygningen og nogle mindre ændringer blev udført i træ, hvor de vandrette og lodrette brædder spillede op til hinanden.

Taget havde ensidig taghældning, hvorfor man mod syd kunne få en relativ høj lofthøjde, hvilket blev udnyttet med nogle højtsiddende vinduer, der kastede et fint lys ind i rummene, hvilket blev forstærket af et nye tagvindue over det udvidede køkken. For yderligere at give det oprindelige ordinære hus lidt “kant” fik vi indpasset en stor hjørnekvist, som både inde og ude løftede huset arkitektoniske udtryk. 

Tilbygningen indeholder forældre afdeling med  soveværelse og master bathroom samt stue i forlængelse af den eksisterende stue, der blev transformeret til et stort åbent rum med integreret køkken, alrum og pejseafdeling, da skillevæggen mellem stuen og køkken blev fjernet. En fordel med denne transformation var også at få dagslys og sol fra både syd, vest og nord i det store rum, som samtidig fik et ovenlysvindue.