Tvillingehuset i Holte

Projekte kaldte vi næsten fra start tvillingehuset, da det hurtigt viste sig, at familien i princippet ønskede en fordobling af arealet og at tilbygningen godt måtte ligne det eksisterende hus, som oprindelig havde været et sommerhus, men som havde gode proportioner. Grundens form gjorde det samtidig logisk at opføre en tilbygning ved siden af det eksisterende hus forbundet af en mellembygning opført i samme materialer.

Tilbygningen på tegningen til højre er vist med farver, og foto nedenunder viser det eksisterende hus, som før ombygningen var et sommerhus af træ med pudset facade og sorte eternit tagplader, som blev udskiftet til rødt tegltag som på tilbygningen.

 

Plan af stueetage og 1. sal. 

Før tilbygning var hoveddøren ind til trapperummet, men blev flyttet hen i tilbygningens entre, hvorfra man går ind i den store stue, hvor køkken/alrum også er placeret. Tidligere var udgang til haven begrænset, men de to nye fløjdøre, samt den nye terrassedør i den eksisterende bygning har ændret dette, ligesom der ud for de nye døre er anlagt terrasse. På 1. sal er indrettet tre store værelser, soveværelse og badeværelse. En projekteret tagkvist i badeværelse blev undervejs ændret til et tagvindue.