Villa Elsehøj, Espergærde

Vi bistod bygherre med køb af den nedslidte villa med en god placering, dejlig have og kig til Øresund  fra 1. sal. Allerede i forbindelse med køb havde vi derfor udarbejdet forslag til en total ombygning og opdatering, der blandt  andet  betød at badeværelse og køkken blev flyttet og der blev lagt nye installationer ind.  Samtidig projekterede vi en mindre tilbygning og trappe mod vest.

Et par år efter projekterede vi en større verandastue med balkon på taget med adgang fra en ny dør i villaens østgavl. Efterfølgende projekterede vi værkstedet incl. udhus langs mod øst og mellem verandastuen og værkstedet ble anlagt en en lille mellemgård med store brosten. Nu efter yderligere et par år er vi ved at projektere dobbelt carport incl. cykelskur samt forslag til ny forhave. 

Udvendige døre samt alle  vinduer er koplede og glas er sat med kitfalse for at få helt slanke sprosser. 

Den svenske flisebeklædte ovn danner overgang mellem spisestue og det nye åbne køkken, da skillevægge blev fjernet. På 1. sal blev bjælker fritlagt, så de nye lofter følger underside af skrå tagspær hvilket samtidig medfører giver et spændende dagslys fra  fra de små højtsiddende gavlvinduer.

Oversigtsplan 

A. Eksisterende villa total ombygget.
B. Tilbygning med nyt badeværelse, forstue + kælder.
C. Ny verandastue med balkon på taget.
D. Hobbyværksted og udhus.
E. Db. carport + cykelrum.
F. Mellemgård belagt med granitsten.
G. Stor rund Bålplads.
H. Terrasse af træ langs villaens sydfacade. 

Værkstedsbygningen og den brostensbelagte mellemgård. Stolperne og de vandrette klinkbrædder mangler endnu at få den afsluttende mættende træolie.