Villa i Rungsted Kyst

Huset er i princippet et almindeligt længehus, men med få arkitektoniske greb adskiller det sig alligevel og familien har fået lidt flere arkitektoniske oplevelser.

Huset har været omtalt i både House and Garden, Schöne Wohnungen og Bo Bedre. Fra Bo Bedre skal citeres: Det er huse som dette, der har gjort dansk arkitektur verdensberømt. Et hus der fungerer som det skal. Med smukke oplevelsesfyldte rum og lavet af gedigne materialer, der er i fuldkommen harmoni med naturen og ældes med ynde. Citat slut. En ros, der nok lige er i overkanten, men da vi besøgte det nogle år efter færdiggørelsen  ramte lyset og stofligheden mig med overraskende kraft. 

En tilbagetrukket mur mellem vejen og huset skaber naturligt et østvendt gårdrum ud for køkkenet.

 

Straks man træder ind i entréen mærker man de højluftede rum og lyset der nærmest vælter ind, hvilket dæmpes af de brændte teglfliser og skrå trælofter så lyset bliver varmt selv på en gråvejrsdag. Planen er enkelt med stue og forældre afdeling mod syd og vest børneafdeling i den modsatte ende. 

 

 

 

En af de første skitser af facaden mod vejen… Og sådan blev den med muren foran selve huset, således at der kunne etableres en lille forgård.