Under arbejdet med Heerups Have oplyste Henry Heerups søn Ole Heerup, at et af hans fars hovedværker stod ude ved en motorvej og siden var flyttet ud i Køge Bugt Strandpark, hvor de stod spredt. Ja nogle endda klods op af skraldestativer og strandgæster anede ikke, at det var værker af Henry Heerup.
Kulturformidler Ole Mathiasen og arkitekt MAA Jan Arnt udarbejdede idé- og projektforslag for etablering af et samlet område, hvor stenene kunne ligge samlet og suppleret af en natursti, nogle bænke og belysning. Efter et par års forhandlinger mellem kommunerne og Heerup Museum blev landskabsprojektet realiseret.
Overordnet idé
Hovedformålet var at samle alle stenene. Arealet vi fandt lå centralt og tæt på den befærdede strandsti over for ishuset, hvorfor mange mennesker ville få glæde af den lille strandpark . Da terrænet var fladt foreslog vi at der blev tilkørt ekstra jord, så terrænet kunne bearbejdes, så der opstod bevægelse og små højdeforskelle.
Udover stenene skulle der være et par bænke af kraftige træplinter og små soldrevne lysstandere. Selve arealet blev udplantet med forskellige arter vilde blomster samt siv og strandgræsser.
Udover at man kørte for lidt jord på arealet blev projektet i store træk fulgt, ligesom stenene blev blev bemalet, som de oprindelig havde været.
I forbindelse med indvielsen af skulpturgruppen udarbejdede Køge Bugt Strandpark en folder og en plakat, hvor de brugte Henry Heerups farvelagte tegning fra 1983 med en tilhugget sten og strandgæster.
Sammenfattende må siges, at det var godt at stenene kom væk fra motorvejen, hvilket var en “sten i skoen” for Henry Heerup. Så nu kan han oppe i himlen glæde sig over opstillingen i Brøndby Strandpark samtidig med at de fik selskab af adskillige store plinter af træ, som tjener som bænke.